I acabem…

gener 30, 2009

…amb una pel·lícula que a mi, personalment, m’agrada molt. Ha sigut un resultat molt satisfactori després d’haver estat grabant durant diversos díes, treient temps d’on pensavem que no hi havia, agafant càmeres, tripodes i una cinta que m’ha acompanyat durant un mes a la meva motxilla per si de cas teniem qualsevol estoneta, per petita que sigués, per grabar alguna cosa més.Amb tots vostès, Silenci.

http://pitu.blip.tv/#1724526

Guió, grabar, editar.

Escriure el guió no va ser el més complicat, teniem idees, força i ganes per portar-lo a terme, però quan tot l’equip ens vam trobar dins de la grabació ja tot era més complicat. De vegades el guió no terminava de convèncer i pensàvem en canviar coses. El problema de ser un grup tan gran a l’hora de grabar és que tothom tenia la seva pròpia visió de la pel·lícula i posar-se d’acord de vegades era difícil, pero m’ho he passat molt bé. Hem aconseguit una pel·lícula  que ens agrada i que, a més, conté una banda sonora acojonant. I ho dic amb aquesta paraula per què m’agradava moltísim escoltar algunes notes de les cançons mentre veiem el film ja que ens posava molt en situació.

BSO.

Les cançons utilitzades per a la BSO de Silenci són les següents:

  • Rob D – Clubbed to death. La versió utilitzada és una totalment amateur, grabada per un noi anònim i penjada al YouTube versionant aquesta cançó que també forma part de la BSO de Matrix i que ha fet a piano.
  • Music terror alert – Experimental kar 98 mp 40. És tota aquesta la informació que hi ha al YouTube d’aquesta cançó, que la vam trobar a la nostra recerca de una banda sonora adeqüada per la pel·lícula.
  • Ace of spead – Motörhead. Hem de donar les gràcies a Motörhead, grup originari de Londres, per deixar-nos aquesta cançó.
  • Supermassive black hole – Muse. Una de les cançons més tètriques del grup que lidera Matt Bellamy i que personalment penso que és una de les millors bandes al món musical actual.

Avantatges, inconvenients… i YouTube.

A més, m’agradaria comentar els aspectes que hem après. En Pitu ens ha deixat molta llibertat per a fer tot el projecte. Des de guió fins a la manera de grabar, editar…tot. Ens vam trobar amb que no funcionava una impresora el dia que voliem començar a grabar, i bé ens va venir tenir telèfons mòbils amb suport .pdf per portar el guió dins de la memòria del telèfon. Així vam poder grabar els primers segons de pel·lícula del nostre grup. Això es va convertir en una constant ja que no vam fer servir paper fins a l’hora d’editar el vídeo, juntament amb el Google Docs. El Google Docs, com ja he comentat en posts anteriors, ha sigut una eina molt útil per al nostre treball. Sóm un grup de gent de diversos jocs (L’Hospitalet, Sant Cugar, Montcada, Sant Andreu…) de manera que posar-nos tots en comú de vegades és difícil si no tenim en compte les possibilitats que ens ofereix internet. El Google Docs és el lloc on hem guardat el nostre guió, on hem penjat diversos links per la banda sonora, etc.

Vam editar el nostre film amb un Mac, una eina que sempre queda bé dir-ho ja que nomès escoltar-ho sona molt sotisficat. El iMovie ha sigut tot el que hem necessitat per crear una bona pel·lícula.

I per darrer aspecte a comentar, el problema YouTube. Fa un mes (pot ser més, pot ser menys) vaig llegir a un dels diaris gratuïts que tant m’agraden que YouTube havia desenvolupat un programa per detectar les freqüències sonores dels vídeos que es penjaven al portal web per tal de que no es pogués violar els drets de les discogràfiques, després de que aquestes continuament es queixessin. Mai trobar la lògica a aquesta acció, ja que és una publicitat gratuïta que fans els usuaris de YouTube que penjen vídeos amb música de segons quines discogràfiques, però això ja no és decissió nostra. Però, al penjar la nostra pel·lícula ens vam adonar que part de la nostra BSO es trobava sota la llicència de Warner Music Group, pel que vam veure com ens quedàvem sense poder veure Silenci al portal web de vídeos més conegut.

I per últim, m’agradaria deixar penjat un vídeo del making-off de la nostra pel·lícula, d’una de les escenes més perilloses mai grabades a la UAB!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: